Feit: Huidige luchtkwaliteitsnorm geeft grote gezondheidsrisico’s

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stelde eerder al vast dat in Nederland jaarlijks duizenden mensen overlijden door luchtvervuiling. ‘Als Nederland precies aan de normen voldoet, dus op het randje van wat wettelijk mag, dan sterft 1 op de 720 mensen in Nederland door het inademen van stikstofdioxide’, aldus Knol. Deze normen zijn twintig jaar geleden vastgesteld en daardoor verouderd, stelde de Europese Rekenkamer onlangs vast. Milieudefensie vindt dat Nederland niet moet wachten tot Europa de normen aanscherpt maar zelf bindende en ambitieuze normen moet opstellen.

beijk de uitzending van RdarTV van 15-10-2018
https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/huidige-luchtkwaliteitsnorm-zorgt-voor-grote-gezondheidsrisicos/