Nieuws: Burgemeester Akkermans spreekt inwoners Bemelen 16/1

Bemelen – 16 januari 2019

Géén ‘gele hesjes’, maar het dorp Bemelen maakt zich wel ongerust. Met het oog op de provinciale verkiezingen op 20 maart wil men aandacht voor het toenemend vliegverkeer over het heuvelland.

Bovendien is de provincie in de weer met een nieuwe vergunning voor vliegveld Beek (‘MAA’). Burgemeester Akkermans kwam het standpunt van de gemeente Eijsden-Margraten toelichten, waarin kwaliteit van leven (‘Citta Slow’) centraal staat. Behalve zorgen over de eigen leefomgeving en gezondheid willen de bewoners, die werken onder de naam ‘Sjoen & Stil’, ook een signaal afgeven aan de toeristische ondernemers in het heuvelland. Die stuurden onlangs een gezamenlijke brief aan de provincie waarin ze wezen op de negatieve invloed van het vliegverkeer op het toerisme. In die brief, ondertekend door Recron, Koninklijke Horeca Nederland en VVV Zuid-Limburg, wordt onder meer gesteld dat toerisme met meer dan 20.000 directe voltijdsbanen véél relevanter is voor de Limburgse economie dan het vliegveld met slechts 174 directe voltijdsbanen. De Bemelse werkgroep ‘Sjoen & Stil’ heeft gisteren ook een website met controleerbare feiten over vliegverkeer, economie en gezondheid gelanceerd. Ze hopen dat ook andere kernen in het heuvelland zich zullen aansluiten.

(tekst: ons Persbericht n.a.v. deze zeer geslaagde avond)