Feiten: De hele wereld in data, de ultieme fact-check

Our World in Data: een paradijs voor de fact-checkers (de hel voor klimaat-ontkenners…)
OurWorldinData.org richt zich op de krachtige veranderingen die onze wereld veranderen. Om te werken aan een betere toekomst, moeten we allemaal begrijpen hoe en waarom de wereld tot nu toe is veranderd. We moeten zorgvuldig meten waar we om geven en de feiten en onderzoeken die ons wereldbeeld bepalen doorgronden en meewegen.

We kunnen niet weten wat er in allemaal de wereld gebeurt alleen op basis van het dagelijkse nieuws. De nieuwsmedia richten zich op afzonderlijke gebeurtenissen, waarbij te vaak de langdurige,  veranderingen worden gemist: ontwikkelingen over langere termijn die de wereld waarin we leven veranderen… Via interactieve gegevensvisualisaties wordt getoond hoe de wereld is veranderd; door een samenvatting van de wetenschappelijke literatuur leggen we uit waarom.

naar de site ourworldindata.org