Nieuws: Informatieavonden Omwonenden MAA

31 januari: Asta theater, aan de Markt in Beek
07 februari: Aw Kerk, Burchtstraat 2 in Bunde
13  februari: Amby-Maastricht in cafe De Kardinaal

Ook mensen uit het heuvelland zijn uitgenodigd.

De avonden beginnen telkens om 19.30u en eindigen om 21.30u, en zullen worden voorgezeten door mevrouw M.J.I. Quint – Maagdenberg, oud-burgemeester van Vaals en Voerendaal.

  • 31/1 in Beek zal Prof. Dr. Paul Borm, hoogleraar toxicologie in Düsseldorf, spreken over schadelijke gevolgen van de blootstelling aan lawaai en (ultra) fijnstof voor de leefkwaliteit en Dr. Leo Bus deskundige m.b.t. infrastructuurinvesteringen en gebiedsontwikkeling.
  • 7/2 in Bunde zal Prof. Dr. Onno van Schayck, hoogleraar Preventieve geneeskunde aan de Universiteit Maastricht, spreken over schadelijke gevolgen van de blootstelling aan lawaai en (ultra) fijnstof voor de leefkwaliteit en Dr. Walter Manshanden,  expert in regionaal-economische vraagstukken.
  • 13/2 in Amby-Maastricht spreekt Prof.dr. Paul Borm, hoogleraar toxicologie in Düsseldorf, spreken over schadelijke gevolgen van de blootstelling aan lawaai en (ultra) fijnstof voor de leefkwaliteit en Dr. Walter Manshanden,  expert in regionaal-economische vraagstukken.

Regionale luchthaven en regionale economie:
wat zou voor onze regio een passende luchthavenexploitatie zijn? Dr. Walter Manshanden, expert in de analyse van de maatschappelijke kosten en baten van vliegverkeer, zal tekst en uitleg geven.

Wat gaat Omwonenden MAA doen?
De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van luchthaven MAA een hoge vlucht genomen. Daarmee is ook de overlast toegenomen. Als gevolg hiervan is onze organisatie Omwonenden MAA ontstaan: wij keren ons tegen de huidige overlast.

De groei van werkgelegenheid in onze regio zou het intensievere gebruik van MAA rechtvaardigen. Echter, de toegenomen overlast is ook een bedreiging van deze werkgelegenheid. Vrachtvliegtuigen verstoren de rust in het Heuvelland: hoteliers wijzen erop dat dit de arbeidsplaatsen van 21.000 Limburgers  bedreigt. Ook de passagiersvluchten van Corendon geven overlast: deze zorgen voor vliegbewegingen van 6.00u tot 23.00u, en soms nog later. Zij verstoren, gesubsidieerd en wel, de nachtrust van velen.

“De Omwonenden MAA zijn niet tegen de luchthaven. Wij wonen namelijk al vele, vaak tientallen, jaren in de nabijheid van de luchthaven. Wel zijn wij voor openheid over de voors en tegens van de groei van het vliegverkeer, én het vliegverkeer van en naar MAA in het bijzonder.”

meer informatie over de avonden: folder Bunde-Meerssen   |   folder Beek   |    folder Amby-Maastricht
meer informatie over de omwonenden: www.omwonendenMAA.nl
aangesloten bij de Alliantie tegen uitbreiding MAA: www.stopgroeimaa.nl